El Govern tanca Catalunya i confina els municipis durant el cap de setmana

El Govern tanca Catalunya i confina els municipis durant el cap de setmana
Baix Empordà

Data: 29/10/2020

L'executiu català anuncia restriccions severes a la mobilitat social i la vida comercial, esportiva i cultural per intentar frenar la corba de contagis de Covid-19

El Govern tanca les fronteres de Catalunya i confina els municipis el cap de setmana. El vicepresident Pere Aragonès ha anunciat mesures molt restrictives que afecten a la mobilitat, el comerç i l'activitat esportiva de forma severa com a mínim durant 15 dies.

Les restriccions entraran en vigor aquesta mateixa nit on ja no es podrà entrar ni sortir de Catalunya sinó és per causes justificades. A més els municipis es tancaran perimetralment des de divendres a les sis del matí fins dilluns a les sis del matí.

Tanca l'activitat cultural, es limita el comerç i es clausura el lleure i l'esport


A més de restriccions a la mobilitat també hi ha una volta de cargol més en les restriccions comercials i de l'oci. El Govern ha decretat el tancament dels centres comercials més grans de 800 metres i la limitació de l'aforament de les botigues al 30%.

A partir d'aquest divendres queda suspesa tota l'activitat cultural. Tancaran teatres, cinemes i auditoris mentre que arxius, museus i sales d'exposicions limitaran l'aforament al 33%. Les biblioteques només podran obrir per recollir o entregar documents en préstec.

També s'anul·la tota l'activitat de lleure, les activitats extraescolars i les competicions esportives no professionals. Els parcs d'atraccions i fires no podran obrir i els parcs i jardins municipals hauran de clausurar-se a les vuit del vespre.


Escoles obertes i foment del teletreball


Es mantenen les escoles obertes però tot l'ensenyament no obligatori, Batxillerat, FP i Universitats s'haurà de fer 'online' amb excepció dels exàmens o pràctiques que requereixin presencialitat.

En matèria de treball el Govern demana limitar el màxim la mobilitat laboral, fomentar el teletreball i quan no sigui possible flexibilitzar els horaris per evitar aglomeracions.

Paquet d'ajudes als sectors més afectats


En paral·lel el Govern ha anunciat un paquet de mesures de 300 milions d'euros per ajudar els sectors culturals, esportiu, i de l'hostaleria. També hi haurà un paquet addicional de 200 milions per a la beneficiència.  En matèria social el Vicepresident Pere Aragonès també ha anunciat que es limiten els desnonaments.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política