Divisió al ple de Platja d'Aro per la judicialització del procés independentista

Intervenen: Pedro Torres, ICV / Maurici Jiménez, PSC / Estel Rodríguez, ERC / Pep Solé, CiU

Discrepàncies al ple de Platja d'Aro arran del procés independentista i els processos judicials que se'n deriven. Els grups de Convergència i Unió i Esquerra Republicana van proposar i aprovar una moció  per l'alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats, denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l'estat espanyol o la manca de separació de poders entre altres qüestions. Un text que va rebre cop de porta del PP i Ciutadans, que va arrancar una abstenció del PSC i va sumar el suport del grup d'Iniciativa per Catalunya Verds, que va votar a favor de la moció rebutjant frontalment els empresonaments i va demanar una solució política sota un marc jurídic acceptat per tothom. 


Moció pel diàleg i la reconciliació

El PSC es va abstenir manifestant respecte per les persones però també per la llei. Els socialistes van presentar en canvi una altra moció demanant diàleg i reconciliació, amb la qual va fer una crida a respectar les decisions judicials malgrat considerar la presó preventiva als polítics i líders independentistes desproporcionada. 

El PSC va ser l'únic que va votar a favor del text. ICV es va abstenir malgrat combregar amb la majoria de punts per discrepar amb algunes actuacions del partit a nivell nacional. Esquerra Republicana va votar-hi en contra per divergències profundes amb el text i Convergència i Unió es va abstenir. 

Al ple d'aquest mes d'abril es va aprovar també una moció presentada pel grup municipal de Ciutadans per donar suport a la festa de Sant Jordi com a patrimoni immaterial de la humanitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política