Junts, PSC i PP acorden el pacte de govern 2023-2027 de Calonge i Sant Antoni de Calonge

L'acord suposa la renovació del pacte de govern que va liderar el final de la darrera legislatura però reforçat, ja que suma majoria absoluta. Segons presenten, el pacte preveu impulsar 23 projectes estratègics durant el mandat 2023-2027.

Els grups municipals de Junts, PSC i PP han fet públic aquest matí l'acord de govern pel període 2023-2027 a l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. Junts amb 6 regidors, PSC amb 2 i PP amb 1 sumen majoria absoluta al consistori calongí i acorden donar suport a la investidura de Jordi Soler (Junts) com alcalde pels propers quatre anys. L'acord signat entre aquestes tres forces polítiques suma un regidor més que en el tram final de l'anterior mandat, i permet establir una majoria absoluta per governar.

L'alcalde, Jordi Soler, explica que entre els tres grups hi ha bona sintonia i que ja coneixen com treballar conjuntament. Començant un mandat amb majoria absoluta que els ha de permetre una legislatura còmoda per tirar endavant els projectes que cadascú té en el seu programa. Destaca que la idea és continuista de manera que no hi haurà un temps d'espera per arrencar els projectes que tenen a punt.

Per la seva part, Arturo Prades (PSC) explica que els darrers anys, arran de tota la situació de pandèmia i crisi, han estat molt intensos i que tot i això el poble de Calonge ha millorat i millorarà molt més amb els 4 anys de mandat que s'hi venen. També ha aprofitat per destacar alguns dels projectes principals en la llista que conforma el pacte de govern.

El regidor del PP, Alberto Mas, ha aprofitat el torn per destacar que la política municipal ha d'estar deslligada de les polítiques nacionals o partidistes, i que ells pensen en el poble i els seus veïns. Ha afegit que tenen moltes idees que ja fa temps que treballen i que no esperaran per dur-les a terme, ja que tenen experiència.

L'acord de govern a Calonge i Sant Antoni estableix també el repartiment de competències entre els diferents grups. Així, els 6 regidors de Junts assumiran les següents responsabilitats:
* Contractació
* Urbanisme i Espai Públic
* Cultura i Patrimoni
* Ensenyament
* Comunicació
* Medi Ambient i Eficiència Energètica
* Turisme i Platges
* Joventut
* Informàtica, Smart City i Transparència
* Mobilitat i Via Pública
* Participació Ciutadana
* Esports i Salut

Per part del Partit dels Socialistes de Catalunya, els dos regidors tindran les següents competències:
* Serveis Econòmics
* Promoció Econòmica, Comerç i PAEC
* Habitatge
* Serveis Socials
* Gent Gran
* RRHH

El regidor del Partit Popular assumirà les següents competències:
* Governació, Policia i Mercats

L'acord de govern 2023-2027 de Calonge i Sant Antoni, a banda de la distribució de responsabilitats i competències, també estableix 23 projectes concrets que els grups signants consideren estratègics per desenvolupar durant el mandat, alguns dels quals ja es van iniciar en el període 2020-2023.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política