Botellots i vandalisme al primer cap de setmana sense toc de queda a Calonge i Sant Antoni

Contundents paraules les del batlle de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, després de viure un cap de setmana d'aglomeracions a les platges, botellots i actes de vandalisme. Fou al divendres i dissabte a la nit, quan unes 200 persones es van concentrar a la zona de l'espigó del mig i als voltants de Torre Valentina, amb begudes alcohòliques, drogues i inclús es va requisar una navalla.

Davant una estampa impròpia al municipi, on prima el turisme familiar i no hi ha discoteques, l'Ajuntament reclama tornar al toc de queda abans del 20 d'agost. Com a mesura dissuasiva, des d'aquest dilluns l'accés a les platges resta tancat de dos quarts d'una a les sis de la matinada.

L'efecte crida ha estat notori, aquest cap de setmana, a Calonge i Sant Antoni. De fet, la localitat ha passat de comptar amb una patrulla d'agents a les nits, a tenir-ne 7 (cinc de la Policia Local, un dels quals de paisà, i dos dels Mossos d'Esquadra). Entre les actuacions policials s'han registrat sis robatoris, 3 dels quals amb violència, dos desallotjaments massius, una baralla tumultuària amb quatre ferits, 26 identificacions, sis denúncies per consum de drogues, una per tinença d'armes prohibida i s'han comissat quinze ampolles d'alcohol.

Si tot això no fóra poc, també s'han produït destrosses per valor de 30.000 euros a l'espai públic, amb el trencament de 90 difusors i 80 aspersors de rec, 4 balisses d'enllumenat públic i el trencament de vidres a l'escola La Sínia.

Les aglomeracions i el vandalisme ha desembocat amb una allau de queixes per part dels veïns, ja que, asseguren, no poder descansar.

Amb les xifres sobre la taula, Calonge i Sant Antoni demana tornar al confinament nocturn "com més aviat millor". I és que temen que aquest cap de setmana la situació pugui empitjorar.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política