Reunió d'alcaldes i alcaldesses per tractar la situació de Covid-19 i de l'últim temporal

Reunió d'alcaldes i alcaldesses per tractar la situació de Covid-19 i de l'últim temporal
Baix Empordà

Data: 29/04/2020

Els alcaldes i alcaldesses de la comarca del Baix Empordà s’han reunit aquest migdia a través de videoconferència amb el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, i altres responsables de Serveis Territorials, Infraestructures de Mobilitat i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per tractar la crisi sanitària de la Covid-19 i l’últim episodi de pluges de la setmana passada.

El delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, ha recordat que en el procés de desconfinament cal seguir respectant les normes del Govern per anar apaivagant la tendència de contagis i morts. Opina que la temporada turística s'inciara amb garanties mínimes però que és escencial respectar les normes si com a mínim, es vol iniciar. 

Els vuit consells han enviat un escrit al Patronat de Turisme de la Diputació per tal de demanar coordinació entre els municipis alhora de tornar a reprendre l’activitat a la Costa Brava. A nivell tècnic s’està treballant. D’altra banda, tenen programada una reunió la setmana que ve de la Comissió Turística del Baix Empordà formada pels regidors de turisme de la comarca.

Els alcaldes i alcaldesses han demanat més ajudes per saldar la crisi sanitària, econòmica i social i més facilitats per accedir a les dades d’impacte dels municipis sobre els casos de la Covid-19 i per aconseguir les proves PCR per diagnosticar el virus.

Pel que fa els problemes provocats pel temporal de pluges de la setmana passada que va comportar el tancament de carreteres i inundacions a la comarca, els alcaldes i alcaldesses demanen una planificació comarcal. En aquest sentit Pere Vila s'ha compromès a reclamar les inversions pel Baix Empordà per poder subsenar diversos problemes com els d’aiguats.

Des de l’Agència Catalana de l’Aigua han recordat que al Baix Empordà hi ha 61 actuacions per executar i han explicat com també ho han fet des de la direcció general d’Infraestructures de Mobilitat, les diferents mesures que s’han adoptat arran de la crisi sanitària i la situació de les diverses  actuacions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política