Pagesos i tractors demanen la llibertat de Dolors Bassa

Baix Empordà
Verges

Data: 22/08/2018

INTERVÉ: Jordi Figueras, pagès

Pagesos i tractors s'han convertit en habituals de les mobilitzacions independentistes i en una de les imatges més icòniques dels darrers mesos de procés. Aquesta vegada els de les comarques gironines han sortit a les carreteres per arribar fins a la presó de Puig de les Basses on hi ha empresonada la consellera de Torroella de Montgrí, Dolors Bassa, en l'anomenada "Tractorada per la llibertat", impulsada per la Unió de Pagesos i l'Associació Catalana pels Drets Civils

Els pagesos de cada comarca s'han trobat aquest dimecres al matí en diferents punts del territori gironí per fer camí cap al centre penitenciari de Figueres. En el cas del Baix Empordà la convocatòria era a Verges, on s'hi han aplegat més d'una vintena de tractors. Allà han arrencat en sentit nord per passar primer pels carrers del centre de Figueres i finalment arribar a Puig de les Basses. La idea era fer rebombori per un empresonament que consideren injust. I si pel camí han generat algun embús, els pagesos reconeixen que era part de la seva intenció. 

Les concentracions de suport a Dolors Bassa davant la presó on està tancada són una constant. Els dimarts al vespre és habitual veure-hi mobilitzacions de diferent caire. Aquesta setmana va ser el torn de les colles geganteres gironines. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política