Verges i Begur obriran amb normalitat el 12 d'octubre

Diversos ajuntaments del Baix Empordà rebutgen la commemoració del Dia de la Hispanitat i no faran festa aquest divendres 12 d’octubre

Els més reivindicatius són els consistoris de Verges i de Begur, que obriran portes amb normalitat i donaran via lliure als funcionaris per anar a treballar i recuperar la festivitat un altre dia o bé per no participar de l’acció de protesta com ja es va fer l'any passat. En el cas begurenc, s'haurien adherit a la protesta un 60% dels treballadors municipals. L'alcalde de Begur, Joan Loureiro, 

Altres consistoris com el de Palamós, Torroella de Montgrí,  la Bisbal d’Empordà o Vall Llobrega mantindran l’activitat política, ja sigui fent reunions o atenent els veïns que ho vulguin, però no oferiran activitat administrativa de cara al públic. 

Hi ha altres casos puntuals com el de Colomers o Palau-sator que haurien treballat el 12 d'octubre si no fos un divendres, dia en què aquests consistoris sempre tenen tancat. 

D’aquesta forma continua la protesta iniciada ja l’any passat per la majoria d’aquests ajuntaments de no participar de la Festa Nacional Espanyola, al considerar que no hi ha res a celebrar en un context de repressió sense precedents des de la instauració de la Democràcia diuen i amb l’existència de presos polítics i exiliats. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política