Ja es poden fer propostes pels Pressupostos Participatius de Torroella i l'Estartit

Ja en marxa la tercera edició dels pressupostos participatius de Torroella de Montgrí, pels quals enguany l’Ajuntament hi destinen 150.000 euros, incrementant 50.000 euros respecte l’edició anterior. D’aquesta xifra, 40mil es reserven a una partida per a l’EMD de l’Estartit

La primera fase dels nous Pressupostos Participatius s’allargarà fins al 20 de maig. Durant aquest període, els veïns i veïnes del municipi podran fer arribar les propostes d’inversió a través de la web plataforma Decidim o bé de les diferents urnes que s’han repartit pels equipaments municipals. Les propostes presentades poden ser inversions de qualsevol àmbit de competència municipal.

Un cop recollides totes les propostes, seran avaluades tècnicament i, posteriorment, prioritzades en un taller públic. Aquesta fase del procés es farà del 20 de maig al 30 de juny. 

Es prioritzaran un màxim de 10 propostes a Torroella de Montgrí i 5 propostes a l’Estartit, que es portaran a la fase de valoració tècnica. L’objectiu és consensuar propostes de manera col·lectiva tenint en compte que aquestes tinguin visió de municipi i equilibri territorial, cobreixin màxim nombre de necessitats, siguin inclusives i beneficiïn a col·lectius diversos, així com siguin també sostenibles ambientalment i socialment.

Posteriorment, es faran informes tècnics i econòmics i el mes de novembre, coincidint amb la Fira de Sant Andreu, es posaran a votació popular per escollir les inversions que finalment s'executaran durant el 2022.

Per altra banda, durant la legislatura 2019-2023 també es destinaran un global de 150.000 euros més -dels quals 35 mil, aquest any- a inversions acordades en els Consells de Barri, els consultius de participació a través dels quals es reben opinions i propostes dels ciutadans.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política