Rull diu que no es va autoritzar el Piolín a Palamós per no perjudicar els creuers

Palamós

Data: 20/02/2019

Intervé: Josep Rull, exconseller de Territori i Sostenibilitat

Deixar que el Piolín atraqués al port de Palamós hauria hipotecat el mercat de creuers. Aquest ha estat l’argument que ha esgrimit l’exconseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull durant la seva declaració aquest dimecres al judici del procés.

Rull ha explicat que la petició d’entrada del buc no es va fer seguint el mecanisme oficial establert per  mitjà de la plataforma digital Dueport, sinó de forma informal i verbal. Ha afegit a més que no era viable atendre la petició d’amarrament durant vint dies per reparar les cabines del vaixell Moby Dada, més conegut com a Piolín, en cap dels dos molls. El de Ponent, per les seves dimensions limitades que impedeixen allotjar-hi bucs d’aquestes característiques per llargues estades.

Pel que fa al moll comercial, no s’hauria pogut permetre l’amarrament del Moby Dada sense perjudicar l’activitat constant del mercat de creuers.

Respecte al fet que la llei planteja que bucs importants es puguin qualificar de “bucs d’estat” per tenir prioritat de pas respecte a grans bucs i creuers, Rull ha remarcat que no es va rebre la sol·licitud corresponent per part del govern espanyol fins que el vaixell no feia rumb a Barcelona.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política