El Jutjat ha considerat que la Generalitat desisteix comprar la base Loran de l'Estartit

La Generalitat va anunciar que recompraria la base per donar-li usos públics. Ara, després que el novembre del 2022 la Generalitat no comparegués a l'acte d'audiència prèvia del procediment judicial, el jutjat ha considerat que havia desistit de comprar la base Loran de l'Estartit.

La base LORAN era una estació d'emissió secundària de radionavegació per a la mar Mediterrània situada prop de l'Estartit. De gestió nord-americana, es va posar en funcionament l'any 1961 i va desconnectar-se l'1 de gener de 1995. Ja fa un temps, la Generalitat va anunciar que recompraria la base per donar-li usos públics: com instal·lacions del parc natural Illes Medes - l'Estartit i suport a itineraris interpretatius de la guerra freda de la zona.

L'adquisició s'havia de fer a través de l'anomenat dret de retracte perquè uns mesos abans un particular va comprar la finca. Ara, després que el 2 de novembre del 2022 la Generalitat no comparegués a l'acte d'audiència prèvia del procediment judicial, el jutjat ha considerat que havia desistit de comprar la base Loran de l'Estartit i li imposa pagar les costes del procediment.

Davant d'aquesta situació, la Generalitat ha presentat un recurs d'indefensió perquè assegura que no els ho van notificar "com pertocava". Una notícia que, al principi, va alarmar molt a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí - l'Estartit.

La base, que és definida pel consistori com un espai d'interès natural, biològic, paisatgístic i històric, vol passar-se a domini públic per poder revertir en el poble com a patrimoni cultural d'interès general, molt més enllà de l'interès per la seva titularitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política