Un organisme de l'ONU exigeix la llibertat de Dolors Bassa

Un organisme de l'ONU exigeix la llibertat de Dolors Bassa
Torroella de Montgrí

Data: 05/07/2019

El grup de treball contra les detencions arbitràries de l'ONU demana l'alliberament de Dolors Bassa i la resta de presos i preses polítiques de l'1O.

L'organisme segueix amb Dolors Bassa, Raül Romeva, Josep Rull i Joaquim Forn els mateixos criteris que va seguir fa uns mesos amb Jordi Sánchez, Jordi Cuixart i Oriol Junqueras, de qui també va demanar l'alliberament.  Considera que l'Estat Espanyol ha vulnerat el dret a la defensa dels acusasts i acusades i també la seva presumció d'innocència.

Reclama al poder judicial espanyol que deixi en llibertat els empresonats i empresonades i que se'ls concedeixi una indemnització. També exigeix depuració de responsabilitats contra aquells càrrecs que han propiciat una situació que consideren injusta.

El cas el porta l'advocat especialitzat en drets humans Ben Emmerson. La sentència, d'un alt valor polític, no té traducció jurídica ja que és el propi tribunal que ha mantingut els acusats i acusades en reiterades vegades a la presó qui hauria de rectificar les seves decisions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política