Els bisbalencs decideixen quin espai es dirà '1 d'octubre'

Des d'aquest dilluns i fins el proper 22 de juliol els bisbalencs poden escollir quin espai de la ciutat ha de portar el nom d'1 d'octubre. Des de l'Ajuntament proposen dos espais i engeguen un nou procés participatiu que ha d'acabar amb l'aprovació via plenari del nom d'1 octubre a un carrer o plaça de la Bisbal d'Empordà.

El govern bisbalenc se suma d'aquesta manera a un reconeixament que ja han fet altres municipis per posar en valor els fets succeïts durant les votacions del passat 1 d'octubre. Una manera de commemorar tot l’esforç i la resistència de la ciutadania per defensar el dret de vot del poble.
 
Per fer-ho una primera opció per batejar un espai com a 1 d'octubre és aquesta, la coneguda com la plaça de l'Ajuntament que forma part de la plaça del castell. Un espai de concentració, manifestació i protesta per tant un lloc reivindicatiu. L'altra opció és el tram del carrer Coll i Vehí on s'hi troben les Escoles Velles, on el passat 1 d'octubre s'hi va viure una jornada històrica pels bisbalencs, s'hi va aplegar una multitud en defensa del dret a vot.

Per a decidir quina de les dues ubicacions es prefereix els bisbalencs poden participar a través d ela plataforma online de participació ciutadana de l'Ajuntament o apropar-se els divendres a l'Ajuntament on se'ls facilitarà la votació presencial.
 
Un cop hagi finalitzat el període de votació es farà públic el resultat, s'entrerà a la comissió del nomenclàtor i es portarà a aprovació el nom d'1 d'octubre per aquesta plaça o carrer d ela Bisbal en el ple ordinari d'aquest mes de juliol.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política