L'oposició critica l'augment de sou dels nous regidors de Calonge i Sant Antoni

La legislatura comença amb discrepàncies per part de l'oposició a Calonge i Sant Antoni tant pel que fa al sou dels regidors com pel canvi de periodicitat de la junta de govern, que passarà de fer-se setmanalment a ser cada 14 dies.

En el marc del primer ple de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, el nou equip de Govern integrat per ERC, Avancem i Republicans, ha aprovat, entre d’altres, les retribucions dels regidors. 

El govern de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni té ara 2 dedicacions exclusives. La de l'alcalde, que té un cost per l'ajuntament de 45.000 euros bruts a l'any; i la de la segona tinent d'alcalde, Carme Viñas, amb una retribució de 40.000 mil euros bruts.  La cinquena tinent d’alcalde, Carla Rebull, en règim de dedicació parcial, farà 30 hores setmanals i rebrà un sou de 38.571,43 € bruts anuals. Norbert Botella, tercer tinent d’alcalde, farà 25 hores setmanals en règim de dedicació parcial i tindrà una remuneració anual bruta de 32.142,86 euros. Finalment, Carme Viñas i Salvador Miquel i Josep Abellí per part d’Avancem tenen una dedicació parcial de 20 hores setmanals i percebran 25.714,29 euros bruts anuals en 14 pagues..

En el marc del ple l'oposició ha apuntat que el sou de l'alcalde és correcte, però denuncia que les retribucions que rebran la majoria de regidors són molt elevades i incomprensibles. 

Més enllà de les crítiques als salaris, la primera tinent d'alcalde Elisenda Pérez i el portaveu de la CUP Lluis Casas, també han estat en el punt de mira de l'oposició. Els socialistes han acusat el canvi de periodicitat de la junta al fet que Pérez sigui fora del municipi un cert nombre de dies al mes. Per altra banda Casas ha estat criticat pel seu vot a favor dels sous dels nous regidors. Des de l'oposició consideren que aquestes retribucions no segueixen els codis ètics del partit cupaire. Casas ha defensat que dóna un vot de confiança al nou govern i que el seu vot ha estat escollit amb tot el grup en assemblea.

L’Executiu municipal el conformen ERC, Avancem i Republicans de Calonge i Sant Antoni, amb un total de vuit regidories. L’alcalde, Miquel Bell-lloch, s’ocuparà també dels Projectes Estratègics, Policia Local i Patrimoni. La primera tinència d’alcaldia recau sobre Elisenda Pérez, que té adjudicada la regidoria d’Espai Públic, Igualtat i Pagesia. La segona tinent d’alcalde és Ester Bonaventura, que és la regidora de Serveis Generals. Norbert Botella, el tercer soci de govern, és el tercer tinent d’alcalde i s’ocuparà de la cartera de Turisme i Medi Ambient. La quarta tinent d’alcalde és Carme Viñas, que és regidora de Serveis Econòmics, Urbanisme i Habitatge. Finalment, la cinquena tinent d’alcalde és Carla Rebull, que s’ocuparà de matèries com Benestar Social i Promoció Econòmica. Tanquen aquest cartipàs Salvador Miquel, regidor d’Esports, Joventut i Participació Ciutadana, i també Josep Abellí, regidor de Cultura, Ensenyament i Festes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política