JxC s'imposa a tots els municipis i C's i ERC es reparteixen el segon lloc

JxC s'imposa a tots els municipis i C's i ERC es reparteixen el segon lloc
Baix Empordà

Data: 22/12/2017

El món convergent va tornar a demostrar múscul al Baix Empordà amb una victòria folgada a nivell comarcal i en tots els municipis de la comarca. La llista personalista del President Puigdemont, plena d'independents i amb el PDeCAT difuminat, va convèncer un electorat que va votar majoritàriament pel bloc independentista.

Ciutadans va erigir-se com el vot útil de l'espanyolisme i malgrat no tenir estructura a la comarca i només un regidor va aconseguir ser segona força en diversos dels municipis més poblats de la comarca. 
 
A Palafrugell ni el portaveu Nacional d'ERC Sergi Sabrià ni l'exalcalde i exlíder del PSC gironí, Juli Fernández, van poder celebrar la victòria dels seus respectius partits. Junts Per Catalunya va ser la força més votada amb el 31% dels vots, cinc  punts més que Ciutadans, segona força , i 10 més que ERC, tercera força. El PSC va obtenir el 10% dels vots,  tres menys que el 2017. 
 
Similar a la ciutat de Josep Pla hi ha Sant Feliu de Guíxols on la llista del President va obtenir el 29% dels vots seguida de prop per Ciutadans que es va erigir segona força amb el 23% dels vots. ERC es va situar un punt per sota. 
 
A Palamós Puigdemont va convèncer el 32% dels votants i ERC i C's van tenir un dur frec a frec per la segona posició que se la van endur els republicans amb poc menys de 50 vots de diferència. 
 
A La Bisbal àmplia majoria independentista a distància de Ciutadans que va ser tercera força amb el 13% dels vots. Àmplia victòria de Junts per Catalunya amb el 39% dels vots i ERC al darrere amb el 28%. 
 
A Torroella de Montgrí i l'Estartit tres quarts del mateix. El partit de Puigdemont va treure el 38% dels vots mentre que el  de Junqueras va treure el 25%. 
 
A Castell Platja d'Aro frec a frec entre Junts per Catalunya i Ciutadans. La llista del President va obtenir el 32% dels vots i la taronja el 28%. 
 
A Calonge-Sant Antoni frec a frec entre tres llistes amb victòria de l'exconvergent amb el 33% dels vots. ERC va ser segona força amb el 23% i Ciutadans tercera amb el 21%. 
 
A Santa Cristina d'Aro frec a frec entre C's i ERC per la segona força que se la va endur el partit taronja amb el 24% dels vots,  un per sobre dels republicans. 
 
A Begur el duel per la segona posició entre Ciutadans i ERC se'l va endur el partit taronja amb el 24% dels vots i en canvi a Pals ERC amb força distància amb el 23%. 
 
En pobles més petits com Jafre, Colomers, Foixà o Verges el podi va ser per les tres llistes independentistes JxCat, ERC i CUP; mentre que en d'altres com Gualta o Vall-Llobrega C's es va situar per sota JxCat i ERC. A Mont-Ras, en canvi, C's va ser segon.  
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política