Neix 'Alerta Sant Feliu' per lluitar per la preservació del patrimoni ganxó

Neix a Sant Feliu de Guíxols una plataforma ciutadana que denuncia el que consideren un procés de destrucció de part del patrimoni de la ciutat. Arran de les obres més recents que s'han executat al municipi, un grup de ciutadans van decidir unir-se per fer front comú al que anomenen desastres urbanístics. Segons aquesta plataforma que també està recolzada per l'associació Amics del Museu, la reforma del passeig de Rius i Calvet que culminarà amb la reurbanització del racó de Garbí de la badia ganxona suposa un atemptat al patrimoni històric i cultural de la població. Titllen a l'actual govern de manca de sensibilitat a l'hora d'abordar aquest arranjament amb la que, en segons Alerta Sant Feliu, s'haurà destruit una part de l'obra de Joan Bordàs i s'haurà omplert de ciment aquest espai de la platja, i adverteixen que aquest podria ser tan sols l'inici d'altres projectes similars.

Una situació semblant descriuen a les obres de remodelació de l'altra banda de la badia, en el moll del Fortí. Per Alerta Sant Feliu, ni Ports de la Generalitat que és qui va finançar el projecte ni l'Ajuntament han estat curosos en la preservació del moll medieval. Dos exemples que Alerta Sant Feliu descriuen com una tendència que el govern de la ciutat ha encaminat, ignorant, expliquen, les protestes dels veïns i que avancen pot acabar afectant la imatge que Sant Feliu projecta.

La plataforma ciutatadana que ha estat presentada davant una cinquantena de persones i amb el suport també de l'entitat SOS Costa Brava té previst abordar diferents accions que posar en evidència el que titllen de desastres. Pretenen enviar una carta explicant la situació al president de la Generalitat Quim Torra i també al president Puigdemont i instar als diferents partits polítics que presentin candidatura a les eleccions municipals perquè incloguin la preservació de l'obra de Joan Bordàs entre les seves prioritats.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política