La Diputació de Girona dóna 143.000 euros a 43 ajuntaments perquè fomentin la participació

Baix Empordà

Data: 23/10/2018

La Diputació de Girona subvencionarà aquest any amb 143.000 euros quaranta-tres ajuntaments de les comarques gironines per a polítiques de foment de la participació ciutadana. Al Baix Empordà 7 ajuntaments es beneficiaran de la subvenció. La comarca s'emporta uns 22 mil euros a repartir entre La Bisbal, Calonge i Sant Antoni, Palafrugell, Palamós, Santa Cristina i Torroella.  

En els darrers anys molts d'aquests ajuntaments han obert processos participatius per decidir temes d'àmbit municipal com en el cas de la Bisbal amb el nom de la biblioteca o de l'espai 1 d'octubre, a Castell-Platja d'Aro per definir el projecte del nou centre cívic de Castell d'Aro i a Palamós per fer el programa de la Festa Major. A més, molts ajuntaments ja obren un procés participatiu per decidir part de les inversions del pressupost. 

Les subvencions concedides per la Diputació a cada ajuntament oscil·len entre els 500 i els 5.000 euros. En concret, el percentatge de finançament correspon a un 72,65 % de l’import sol·licitat o bé a un 50,15 % del cost total del projecte. Els ajuts es destinaran a processos participatius, consells d’infants i d’adolescents, pressupostos participatius i consells d’entitats.

La Diputació aposta per fomentar la participació ciutadana per impulsar polítiques municipals que fomentin la transparència. Aquesta partida ha anat en augment en els darrers anys, el 2016 van destinar-hi 50 mil euros, l'any passat 75 mil i aquest any ja en són 143 mil.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política