L'AMI crida a tots els alcaldes catalans a Girona per denunciar les detencions d'avui

L'AMI crida a tots els alcaldes catalans a Girona per denunciar les detencions d'avui
Baix Empordà

Data: 16/01/2019

L’Associació de Municipis per la Independència expressa la seva total solidaritat amb els alcaldes de Verges, Ignasi Sabater, i el de Celrà, Dani Cornellà, detinguts aquest  matí per la Policia Nacional i també a la resta de persones detingudes en aquesta operació.  L’AMI denuncia la gran repressió de l’estat espanyol contra els electes locals que sovint són al punt de mira per fer d’altaveu dels seus veïns i veïnes i defensar les idees polítiques per les quals els han votat als seus pobles.

Recorda igualment que “en un estat democràtic s’han de respectar els drets fonamentals com són els d’expressió i el de manifestació. Els electes tenen la representativitat dels seus veïns i la legitimitat d’estar en un càrrec públic pel valor de les urnes”.

Per tal de donar suport als alcaldes de Verges i Celrà i denunciar la repressió que està patint el món local català, l’AMI convoca a tots els alcaldes/ses i regidors/es de Catalunya aquest vespre a la plaça 1 d’Octubre de Girona a dos quarts de vuit.

L’AMI posa de relleu que els darrers anys s’han obert un total de 537 contenciosos contra ajuntaments catalans per temes relacionats amb la sobirania, una xifra que evidencia la persecució frenètica i desbocada que està patint el món local català. També recorda que encara s’està investigant a una cinquantena d’alcaldes per l’1-O, tot i que, com no podria ser d’altra manera, la majoria s’estan arxivant perquè no hi ha cap indici de delicte

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política