Les mesures d'estalvi energètic tindran impacte als comerços

La setmana que ve entrarà en vigor les noves mesures d'estalvi energètic que ha aprovat el govern espanyol per reduir la dependència de Rússia. Hem parlat amb l'Associació d'Empresaris de Castell-Platja d'Aro perquè ens expliquin com han rebut aquesta notícia. Asseguren que tindrà impacte als comerços i crearà controvèrsies.

El govern espanyol ha aprovat el primer paquet de mesures d'estalvi energètic per reduir la dependència energètica de Rússia i aquest pla afecta tant edificis públics, transports com al sector privat, com comerços, restaurants, cinemes o hotels. I és que l'aire condicionat en interiors no podrà superar els 27 graus a l'estiu i els 19 a l'hivern. A més, els establiments hauran de tenir les portes tancades i hauran d'apagar la il·luminació dels aparadors, espais i edificis públics a les 22 h.

Unes mesures que des de l'Associació d'Empresaris de Castell-Platja d'Aro no les acaben de veure bé. Conscients que s'ha d'estalviar no creuen que beneficiï els comerços, el turisme i el municipi en general, sobretot pel que fa a la seguretat.

Des de l'Associació creuen que aquestes normatives faran canviar els hàbits del comerç de la zona. Fins ara el termòstat de les botigues a l'estiu es troba al voltant dels 24 graus i creuen que pujar la temperatura no atraurà els clients, tenint en compte la humitat que hi ha en aquesta zona de la Costa Brava.

A l'avinguda de Platja d'Aro la majoria d'establiments tanquen més tard de les 21 h i molts comerços tenen els llums dels aparadors oberts per donar bona imatge i a la vegada millorar la seguretat. Per tant, les mesures impactaran de manera desigual, no afectarà de la mateixa manera un comerç a l'avinguda o al centre, què en altres zones.

Creuen que les mesures crearan controvèrsia, sobretot en els àmbits en què encara no s'ha acabat de recuperar l'estabilitat després de la pandèmia.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política