Dones polítiques debaten a Palafrugell sobre com han construït la seva trajectòria

Dones polítiques debaten a Palafrugell sobre com han construït la seva trajectòria
Palafrugell

Data: 15/03/2019

Ahir al vespre es va celebrar al museu del suro, la taula rodona “Sóc dona, tinc inquietuds polítiques...i ara què?", amb la participació de representants de tots els partits polítics. El debat es va centrar en com han pogut construir la seva trajectòria professional, a partir de l’anhel i l’interès en la política, pel fet de ser dones.
 
Unes 60 persones van assistir a a taula rodona moderada per la periodista Núria Riquelme i que va tenir com a protagonistes Camino Fernández de C’s, Elisenda Pérez d’ERC, Eva Granados del PSC, Marta Madrenas del PdeCat, Laia Pèlach de la CUP, Marta Ribas d’En Comú Podem i Concepción Veray del PP.
 
Durant el debat, Marta Ribas, diputada al Parlament de Catalunya per En Comú Podem, va definir les dones com ”menys individualistes, i això fa que tinguem més dificultats dins la política”. En relació a aquestes majors dificultats de les dones que dels homes, Concepción Veray, regidora pel Partit Polular a l’Ajuntament de Girona, va posar de manifest que “als homes polítics no se'ls fa una radriogràfia física ni sobre la seva manera de vestir”, i Camino Fernández, diputada al Parlament de Catalunya per Ciutadans, va destacar que “no només a la política, en altres sectors de la societat, com el món laboral, es manté un context masclista contra el que hem de lluitar”.
 
En un àmbit més general, Laia Pèlach regidora per la CUP-Crida per Girona a l’Ajuntament de Girona, va destacar que “el patriarcat té unes arrels molt fortes que fan que en l'actualitat encara continui”, i Elisenda Pérez, senadora per Esquerra Republicana de Catalunya, va apuntar que “és un problema de caire cultural, estructural, que mica en mica ha d'anar canviant”.
 
I dins d’una perspectiva més de futur, Marta Madrenas, alcaldesa de Girona i membre del PdeCat, va apostar, en la 4a revolució industrial, per la incorporació de la dona “a les carreres tecnològiques i als espais de treball, si no ho fem en el futur no haurem avançat”. En aquest sentit, Eva Granados, diputada al Parlament de Catalunya pel Partit Socialista de Catalunya, va advertir que “paritat, llistes cremallera, etc... són temes benvinguts a la política però falta seguir fent camí”.
 
Roser Massaguer i Mònica Tauste, regidora de Benestar Social i de Polítiques d'Igualtat de l’Ajuntament de Palafrugell, respectivament, van ser les encarregades de clausurar l’acte.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política