Begur aixeca la moratòria de llicències per bars i restaurants

Begur

Data: 27/11/2019

Intervenen: Eugeni Pibernat, regidor d'urbanisme; Joan Loureiro, portaveu ERC; Francesc Pilsà, portaveu PSC.

Begur aixeca la moratòria de llicències per bars i restaurants quatre mesos després d'haver-se aprovat. El ple va prendre aquesta decisió per recomanació tècnica i per possibilitar que els negocis puguin fer reformes ja que s'espera que la normativa urbanística que ha de regular bars, restaurants i hotels vagi per llarg.

El ple del passat mes d'agost va aprovar dues moratòries per l'atorgament de llicències a hotels i vivendes d'ús turístic per una banda i bars i restaurants per altra. L'objectiu era regular un sector que l'Ajuntament considerava que creixia massa ràpid i podia posar en risc la marca turística Begur. Les moratòries eren totals i bloquejaven no només la construcció i obertura de nous establiments sinó també les rehabilitacions i reformes dels existents.

En paral·lel a les moratòries urbanisme va encarregar un informe tècnic que els ha recomanat fer un únic instrument jurídic per regular els usos hotelers, de bar i restauració i que aquest instrument ha de ser una modificació puntual del POUM.

L'aixecament de la moratòria permetrà fer reformes a bars i restaurants

Davant d'aquest informe l'àrea d'urbanisme va proposar aixecar una de les moratòries, la que afecta a bars i restaurants. Consideren, que a diferència dels hotels, té un impacte urbanístic menor i que aixecant-la possibiliten la modernització de negocis existents, les llicències dels quals havien quedat aturades.

En el cas concret dels bars i restaurants el problema urbanístic endèmic és quin ús es dóna als espais no edificables contigus, l'anomenat verd privat, com poden ser jardins i finques adjascents a una propietat. L'informe tècnic elaborat per Juanjo Murgui recomana que s'abordi aquesta problemàtica amb una modificació puntual del POUM juntament amb la resta d'usos de bar i restauració i també els hotelers.

L'oposició veu pressions i incoherències en l'aixecament de la moratòria

L'oposició va carregar contra el Govern a qui van acusar d'haver-se precipitat en el seu dia a fer la moratòria i no haver cal·librat les conseqüències. ERC considera incoherent aixecar la suspensió a bars i restaurants però no a hotels, ja que la problemàtica inicial per la que es va fer la moratòria, n'hi ha massa, segueix vigent en els dos casos.

Van apuntar que per permetre reformes de bars i restaurants existents n'hi havia prou en una modificació del redactat de la moratòria sense haver-la de treure.

El PSC va tenir una mateixa línia argumental i va verbalitzar explícitament el que s'havia insinuat en el discurs d'ERC, que li consten pressions del sector de la restauració al Govern perquè aixequés la moratòria.

Es remeten el nou POUM per solucionar els problemes urbanístics de Begur

El Govern es va escudar en l'informe tècnic i va remetre a la solució de les problemàtiques urbanístiques a la modificació del POUM. Un POUM que s'haurà de modificar un cop es sàpiguen els termes del Pla Director Urbanístic de la Costa Brava que prepara la Generalitat i que es farà públic molt probablement la setmana que ve.
 
 

Notícies relacionades

Begur suspèn un any la concessió de llicències per hotels, bars i restaurants (14-08-2019)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política