La Bisbal d'Empordà feminitza el seu nomenclàtor

La Bisbal d'Empordà

Data: 10/06/2021

INTERVÉ: Enric Marquès, alcalde de La Bisbal d'Empordà

La Comissió de Nomenclàtor de la Bisbal d'Empordà segueix treballant per trobar vies, espais i equipaments que poden ser susceptibles de nous noms o modificacions per tal de continuar el camí cap a la paritat. Des de l'any 2007 en el nomenclàtor bisbalenc s’han posat set noms de dones que amb les que hi havia representen un total de 9.

En aquest sentit, a finals d'aquest més de maig l'Ajuntament ha aprovat l'última proposta de la Comissió, que canviarà els noms de tres espais i passaran a portar noms de dona. 

El Carrer Agustí Font es dirà ara passeig Muriel Casals, en homenatge a la vinculació amb La Bisbal de l'economista, professora universitària, qui fou també presidenta d’Òmnium Cultural i diputada del Parlament de Catalunya.

L’altra proposta de la Comissió del Nomenclàtor aprovada al darrer Ple municipal va ser doncs rebatejar el carrer de la Carretera de Cruïlles com a carrer Frederica Montseny. La proposta, com que Montseny va ser Ministra de Sanitat, es va fer per la proximitat amb el CAP Doctora Casponsa. 

El carrer H doncs també es rebatejarà i passarà a dir-se carrer de les Remeieres. El canvi ve motivat per fer un reconeixement a les dones que es dedicaven a la recol·lecció d'herbes remeieres i olis essencials, l'elaboració de remeis i la comercialització d'aquests productes en masies i pobles.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política