L'Estartit i Torroella de Montgrí estrictes per posar fi als problemes de l'oci nocturn

L'Estartit i Torroella de Montgrí estrictes per posar fi als problemes de l'oci nocturn

Data: 01/07/2022

Per poder acabar amb els greus problemes de seguretat, incivisme i fer compatible l'ús lúdic i l'ús residencial, L'ajuntament de Torroella de Montgrí han demanat màxima implicació als responsables dels establiments d'oci nocturn de la plaça del Timó en el pla urbanístic que porta vigent des de 2018. Es va donar un termini de cinc anys perquè els empresaris i amos dels establiments s'adaptessin. En cas que aquests establiments no compleixin la normativa no podran tenir oberts els locals.

Dimarts de la setmana passada, l'Ajuntament, EMD, Policia Local i Mossos es van reunir a la sala d'actes de l'EMD amb una àmplia representació dels empresaris del sector. Es va realitzar amb l'objectiu de comunicar les actuacions que es volen efectuar per acabar amb les dificultats de seguretat que es generen en aquests espais.

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, va parlar que l'activitat, a la plaça del Timó, seria incompatible amb el model turístic familiar el qual seguiria el municipi. D'altra banda, com que els incidents incívics afecten la comunitat de veïns, sembla un bon moment per fer el canvi, ja que estan en un període on entra el pla de sostenibilitat turística i el pla especial urbanístic.

850.000 milions d'euros seran invertits en la reforma integral de la Plaça Jacques Costeau, segons Colomí, amb la finalitat de convertir-la en un epicentre lúdic i de lleure de l'Estartit. Com que l'alcalde va defensar que es necessitava que l'oci nocturn fos sa i respectuós amb l'entorn, l'Ajuntament té disponibilitat per fer un projecte d'urbanització.

Ha informat el president de l'EDM, Francesc Ferrer que es posaran càmeres de videovigilància a la plaça, d'aquesta manera els cossos policials tindran més eines per identificat els elements més conflictius i utilitzar les imatges com a prova. Com a última mesura es vol prevenir que si les incidències són semblants a les del 2020, es podrien limitar els horaris d'obertura fins a la una i mitja de la matinada.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política