Salvador Illa vaticina que al maig ja hi haurà un gruix elevat de ciutadans vacunats

Salvador Illa vaticina que al maig ja hi haurà un gruix elevat de ciutadans vacunats
Baix Empordà

Data: 13/11/2020

El Ministre de Sanitat Espanyol, Salvador Illa, ha advertit que encara queda un període complicat, llarg i dur de la pandèmia de Coronvirus. Ho ha fet en una conferència a les Jornades Econòmiques de la Fundació Olof Palme, on ha fet un anàlisi de la situació de l'Estat Espanyol amb la Covid-19, com s'ha gestionat el coronavirus i les perspectives de futur. 

El Ministre ha admès que els indicadors estan millorant però ha retratat la situació encara com a greu i complicada. Ha demanat mantenir la reducció de la interacció social i la mobilitat com elements més destacats per aturar la Covid. Illa ha volgut remarcar que aquesta segona onada s'està gestionant en coordianció amb les Comunitats Autònomes i ha trencat una llança en favor de la gestió que està fent la Generalitat. 

Illa ha dit que els recursos que han posat l'Estat i les Comunitats Autònomes per lluitar contra el coronavirus són suficients i ha descartat fer confinaments com els del mes de març tal i com han demanat algunes autonomies com Astúries. 

Salvador Illa ha explicat que la situació acabarà quan hi hagi una vacuna o un tractament eficaç i s'ha mostrat confiat en tenir-la aviat. De fet ha assegurat que arribarà el proper mes de gener i ha vaticinat que al maig ja hi haurà un gruix elevat de ciutadans vacunats. 

Les Jornades Econòmiques de la Fundació Olof Palme han arribat a la seva 25ena edició marcades per la Covid-19. La pandèmia ha obligat a canviar l'habitual emplaçament d'aquest certamen que s'ha traslladat de s'Agaró al Palau de Mar de Barcelona i tamcatabé via 'online'. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política