Oposició activa de Joan Giraut des del primer ple de la legislatura

INTERVENEN: Joan Giraut, portaveu de Junts per Catalunya / Maurici Jiménez, alcalde

El ple de Castell-Platja d'Aro aprova el cartipàs municipal en la sessió extraordinària celebrada aquest dimecres a Platja d'Aro, la primera d'aquesta legislatura governada per Maurici Jiménez, del PSC, conjuntament amb ERC i La Vall d'Aro en Comú

Primer ple també, doncs, de Joan Giraut com a cap de l'oposició. El portaveu de Junts per Catalunya va fer palès, sobretot, que no estava d'acord amb la nova configuració de les comissions informatives. Aquestes han passat de ser sis a quatre més la prèvia al ple, cinc al mes en total. El que més va molestar a Giraut, però, és que cada grup municipal hi pugui tenir una representació d'un titular i un suplent. Una situació que, segons l'exalcalde, els deixa en inferioritat de condicions respecte els grups municipals que tenen un o dos regiodrs, quan ells en tenen cinc i voldrien una representació més proporcional. 

L'alcalde, Maurici Jiménez, va respondre que actuen amb el Reglament Orgànic Municipal a la mà i que tots els grups, fins i tot els de govern, es quedaran amb només dos representants a les comissions informatives. Va afegir que, com a mínim, es convidaria sempre a tothom, no com anteriorment, com qua durant la legislatura del 2011 el PSC, a l'oposició, només podia assistir a una sessió mensual malgrat tenir sis regidors. Giraut va apreciar cert "revengisme" en les paraules de l'actual batlle i Junts va votar en contra d'aquest punt. Som i Ciutadans es van abstenir. 

Es van fixar també les retribucions dels membres de la corporació, que pugen  un 6%, amb el 'No' de Junts per Catalunya i l'abstenció de la resta de forces de l'oposició. Maurici Jiménez rebrà 3.799 euros bruts mensuals per una dedicació exclsuiva compatible amb la docència. Destaquen també la dedicació exlcusiva de la regidora socialista Pilar Ferrero, de 2.000 euros mensuals, la parcial d'un 90% de Mònica Ríos, del PSC, amb 2.000 euros també, o el 50% de dedicació de la regidora d'Esquerra, Jenny Xufré, que rebrà 1.600 euros al mes. Pel que fa a la retribució bàsica dels regidors d'oposició que assisteixin a tots els plens serà de 8.775 euros per any. 

Al final del ple es va passar també un punt per urgència. Es va aprovar per unanimitat un préstec de gairebé 5 milions d'euros per finançar el programa d'inversions. L'Ajuntament superarà així el 75% d'endeutament però ho havia de fer d'aquetsa manera per tal d'assegurar-se el conveni amb la Generalitat per tirar endavant la nova escola Fanals. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política