Jutgen tres individus enxampats 'in fraganti' arrancant pancartes i llaços grocs a Palamós

Palamós

Data: 29/05/2019

Intervé: Roser Huete, portaveu CUP Palamós

La CUP s'ha personat en el judici contra dues persones que van ser identificades arrancant llaços grocs i cartells de la seva campanya 'Ni una més' contra la repressió i el judici de l'1-O a Palamós.

La campanya 'Ni una més' es feia en diverses rotondes de Palamós amb els permisos municipals corresponents. Consistia en penja de llaços grocs, cartells i pancartes en suport a les preses i presos polítics i els exiliats i exiliades.  Des del primer moment la campanya va ser boicotejada per gent que arrencava els llaços grocs i destrossava les pancartes i cartells.  

Fonts cupaires han vinculat els tres acusats a cercles ultres locals.  Aquests han defensat  que a l'espai públic no hi pot  haver símbols partidistes i que arrancar-los està amparat pel seu dret a la llibertat d'expressió.

Tot i que la sentència es coneixerà més endavant, des de la CUP no es mostren gaire optimistes amb el transcurs del judici perquè hi ha jurisprudència en casos similars que els va en contra. El 2 de febrer el mateix jutjat de La Bisbal va absoldre els integrants d'un grup que va arrancar una vuitantena d'estelades a Verges.

La jutgessa del cas va al·legar manca de proves i que d'acord amb la jurisprudència i el criteri de la Fiscalia General de l'Estat no és delicte posar o treure símbols independentistes.

El partit anticapitalista ha assegurat que malgrat el previsible revés judicial seguiran perseguint i portant als Tribunals aquest tipus d'actituds ja que no volen deixar-les impunes i a cost 0 pels seus autors.

Els símbols grocs i independentistes han rebut diversos atacs a Palamós en els darrers mesos. El pal de l'estelada de la rotonda d'entrada a la ciutat ha estat serrat dos cops, grups ultres han arrancat llaços grocs i van aparèixer pintades feixistes contra l'Alcalde Lluís Puig al Passeig l'1 d'Octubre passat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política