Begur suspèn un any la concessió de llicències per hotels, bars i restaurants

Begur

Data: 14/08/2019

Intervenen: Eugeni Pibernat, regidor de Turisme; Joan Loureiro, portaveu ERC

No es podran obrir més hotels ni restaurants a Begur durant un any. El Govern ha aprovat una moratòria de llicències que afecta els nuclis antics de Begur i Esclanyà i la franja litoral del municipi.

La moratòria es fa després de constatar que en pràcticament la darrera dècada s'ha doblat el nombre d'establiments hotelers que hi ha al poble i davant la preocupació que això pugui afectar la relació qualitat-preu de l'oferta turística i de retruc el tipus de turisme que arriba al municipi.

La moratòria està recolzada per un estudi encarregat per l'Ajuntament de Begur en el que s'ha  analitzat la població resident i flotant, el parc immobiliari amb els seus habitatges principals i secundaris, els establiments i places hoteleres i de restaurants i bars i la mobilitat i aparcaments existents al poble.
L'Ajuntament va aprovar suspendre llicències de parcel·lació, edificació, reforma, enderrocament o ampliació de l'activitat amb vistes a analitzar si és pertinent o no un canvi d'usos dels terrenys actualment hotelers o fins i tot un canvi en el POUM.

L'oposició reclama un nou POUM

L'oposició recolza la iniciativa però va reclamar que vagi acompanyada efectivament d'un nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal que s'hauria d'elaborar un cop passada la moratòria municipal i aprovat el Pla Director Urbanístic de la Costa Brava que està redactant la Generalitat.

Segons l'àrea de turisme, actualment Begur té una oferta hotelera sobretot basada en petits hotels en edificis històrics que fa que aquesta sigui singular i atractiva estiu i hivern. Una oferta que es vol preservar i que li ha valgut, entre altre feina feta per l'equip tècnic de l'Ajuntament els títols turístic  de Vila Marinera i Vila amb encant.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política