L'oposició calongina censura la gestió de Bell-Lloch però ofereix mà estesa

Intervenen: Jordi Soler, portaveu JxC; Arturo Prades, portaveu PSC; Alberto Mas, portaveu PP; Lluís Casas, portaveu CUP
 

El soci parlamentari del Govern, la CUP, posa el pacte d'estabilitat a revisió i JxC assegura que la crisi era evident des de feia mesos


JxC, PSC i PP a l'oposició i CUP com a soci parlamentari no han volgut fer llenya de l'arbre caigut en la dimissió de Norbert Botella però sí que coincideixen tots quatre que hi ha greus problemes de gestió i lideratge polític en el govern.

Els quatre grups que no són al Govern calongí no han volgut a entrar a valorar la relació personal entre Botella i l'Alcalde Miquel Bell-Lloch i s'han mostrat oberts a col·laborar en la resposta a les crisis del coronavirus. Però aquesta mà estesa va acompanyada d'una dura crítica a la gestió duta a terme fins ara pel Govern.
 


JxC i PSC creuen que ha mancat lideratge i projecte



L'exAlcalde Jordi Soler ha recordat que ja va advertir al gener que hi havia una crisi galopant a l'equip de Govern i demana al seu successor al càrrec seny i que no faci fugides endavant.

El PSC, amb qui Botella va insinuar que el Govern hauria negociat, assegura que no té res a veure amb les acusacions de deslleïaltat que va llençar l'edil de Republicans i centra la seva crítica en una gestió econòmica que ja portaven censurant ple rere ple.

 

PP i CUP ofereixen col·laboració des de la crítica


Des del PP tampoc entren a valorar la picabaralla entre Botella i Bell-Lloch perquè consideren que els fets ja deixen a tothom prou retratat. Ofereixen col·laboració al Govern per superar la crisi econòmica del coronavirus.

El fins ara soci parlamentari del Govern des de l'oposició, la CUP, ha anunciat que posarà a revisió el pacte d'estabilitat amb l'executiu de Miquel Bell-Lloch i que farà una proposta constructiva d'estabilitat i accions per superar la crisi actual. Com ja va apuntar al plenari, Lluís Casas, retreu al Govern l'incompliment del pacte que va permetre la seva investidura.
 

Aritmètica molt justa i complicada


Miquel Bell-Lloch va ser investit Alcalde amb un pacte de Govern entre ERC, Avancem i Republicans, que va acabar de fer majoria amb el suport extern de la CUP. Amb la marxa de Norbert Botella l'aritmètica parlamentària es complica. El Govern es queda amb 7 regidors, un menys que el que tenen els tres grups (JxC, PSC i PP) que han fet oposició sense matisos.

L'estabilitat, per tant, queda en mans dels acords que hi pugui haver entre aquests dos blocs i de la posició que adoptin a partir d'ara Republicans i CUP.
 
NOTÍCIES RELACIONADES


El Govern de Calonge i Sant Antoni es reestructura (23-04-2020)

El govern de Calonge i Sant Antoni defensa la seva gestió davant les acusacions de Botella (22-04-2020)

Norbert Botella deixa el Govern de Calonge amb dures crítiques a ERC i Avancem (22-04-2020)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política