Calonge i Sant Antoni prepara un pla de xoc de més de 900mil euros contra la covid-19

Intervé: Miquel Bell-lloch, alcalde

El govern de Calonge i Sant Antoni destinarà més de 900.000 euros del superàvit municipal i de la reducció d'activitats i actes ajornats per front a la pandèmia de covid-19. El document, que està en una fase avançada, es podria portar a ple a mitjans d'aquest mes de maig. 

En l'àmbit dels ajuts socials, aquest pla de xoc preveu incrementar el conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Empordà i ampliar per exemple els serveis a persones en especial situació de vulnerabilitat, incrementant les prestacions i serveis. També es preveu potenciar els Centres de Distribució d'Aliments del municipi per garantir que les famílies més vulnerables tenen accés als aliments bàsics. 

En l'àmbit de la promoció econòmica i dels ajuts a empreses i autònoms, aquest pla estableix diferents eixos de treball, que van des d'ajuts directes a autònoms i petites empreses del municipi, fins a accions de promoció comercial per promoure les compres als comerços de Calonge i Sant Antoni.  El pla també inclou accions de promoció del municipi i per allargar la temporada a la tardor.

El pla també estableix ajuts i bonificacions de diverses taxes. En aquest sentit, s'eximiria de les taxes a les activitats que estan tancades durant l'estat d'alarma, així com també s'establirien bonificiacions de taxes per restauració. També s'estudiarà la possibilitat d’ampliar la zona d’ocupació de terrasses per poder mantenir el màxim d'aforament complint la normativa de seguretat i distanciament. 
   

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política