El Consell d'Alcaldies del Baix Empordà se centra en la millora del transport públic

Baix Empordà

Data: 20/02/2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha celebrat aquest dilluns la sessió ordinària del Consell d'Alcaldies, un esdeveniment clau que reuneix els alcaldes i alcaldesses de la comarca per debatre sobre temes clau per al desenvolupament i benestar del Baix Empordà. La trobada ha tingut lloc a la sala de plens del Consell Comarcal.

Un dels punts forts de la reunió del Consell d'Alcaldies ha estat la presentació dels estudis per a la millora del transport públic per carretera al Baix Empordà. S'ha fet una anàlisi i estudi del Transport a la Demanda a la comarca amb diversos objectius clars.

El principal objectiu és poder garantir que tots els municipis disposin d'un servei de transport públic que s'ajusti adequadament a la seva demanda real i potencial. A més, es busca establir que tots els municipis disposin, com a mínim, d'un accés mitjançant transport públic als seus Centres d'Atenció Primària (CAP) o als Centres Sanitaris de referència.

Així mateix, es preveu millorar de manera integral la connexió entre els municipis i la seva capital comarcal, així com amb altres localitats de referència dins de la mateixa comarca o de comarques adjacents. Aquesta millora inclouria l'ampliació de la cobertura territorial amb l'establiment de noves parades, aprofitant, entre altres recursos, els serveis de transport escolar disponibles. A més, asseguren que es buscarà potenciar la coordinació dels serveis interurbans i millorar les eines de comercialització i informació de la xarxa de transport per a una millor accessibilitat i eficiència en el desplaçament dels habitants de la comarca.

En línies generals es proposen millores al transport públic per carretera a la comarca del Baix Empordà, incloent-hi la introducció de nous serveis a demanda digitalitzats a Torroella de Montgrí, la Bisbal d'Empordà, i Sant Jordi Desvalls, així com reforços a línies existents com les que van de Girona a L'Escala, la de Begur - Palafrugell, i també la millora de la línia de circumval·lació de les Gavarres.

Deixant de banda el transport, un altre punt clau de la reunió també ha estat la presentació de les línies de treball orientades a fomentar el desenvolupament sostenible i la conservació del patrimoni natural dins de la comarca. S'ha destacat la voluntat de protecció i conservació a través de suport tècnic i econòmic als municipis. Aquest inclou plans de serveis d'assistència en conservació natural, eliminació de flora exòtica invasora, gestió de verd urbà, conservació d'elements naturals prioritaris, i regulació de l'ús públic en espais naturals.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política