El govern de Calonge i Sant Antoni acusa part de l'oposició de bloqueig constant

INTERVÉ: Miquel Bell-lloch, alcalde de Calonge i Sant Antoni

Sorpresa al govern de Calonge i Sant Antoni per l’anunci de la moció de censura per quatre grups de l’oposició.  No tant pel contingut, sinó pel moment en el que arriba. La coalició ERC – Avancem considera que s’ha passat la pitjor fase de la pandèmia i que ara no era el moment.

L’executiu calongí, encapçalat per l’encara alcalde Miquel Bell-lloch, hi veu una lluita pels seients i els càrrecs que simplement s’ha consolidat ara. Davant les acusacions de desgovern, el republicà ha contestat amb contundència: assenyala Junts, PSC, PP i Republicans, en última instància, de bloqueig constant i de no escoltar les propostes de governabilitat que sempre s’ha fet a totes les forces polítiques per mirar de consolidar el projecte. De fet, avisa que en les dues setmanes restants fins al ple de l’1 d’octubre seguiran exercint com a  govern i que buscaran possibles pactes fins a última hora per seguir fent polítiques socials i econòmiques contra la crisi de la Covid-19.

Sigui com sigui, l’opció d’una moció de censura liderada pel portaveu de Junts per Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, ha estat una opció que m’hai s’havia descartat a l’entorn polític del municipi i el govern n’era coneixedor.

A ERC i Avancem tampoc els sembla una novetat  que Soler pugui unir quatre partits presumptament tan diferenciats en el futur govern. Pel que fa a la incorporació del regidor del Partit Popular, Alberto Mas, no sobta tant el color polític de la seva formació sinó el perfil marcadament espanyolista i de dretes del portaveu.

L’actual govern de Calonge i Sant Antoni ja va començar a trontollar d’una forma més que evident l’abril passat quan el representant del partit local Republicans, Norbert Botella, va deixar l’executiu. Ara hi tornarà a entrar de la mà d’uns nous socis.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política