Diàleg i bona sintonia en el primer any de govern d'ERC i PDeCAT a Palafrugell

Palafrugell

Data: 25/05/2018

Intervenen: Josep Piferrer, alcalde / Albert Gómez, 1r tinent d'alcalde 

El diàleg i la bona sintonia entre els socis han marcat el primer any de govern Esquerra - PDeCAT a Palafrugell

El passat 19 de maig es va presentar la moció de censura contra el fins llavors alcalde socialista Juli Fernández. Un any després, el nou bipartit considera que la bona sintonia s'ha fet palpable en el dia a dia del govern i que han aconseguit crear punts de trobada.

Consideren que la primera mesura empresa, la de no fer res, va ser un encert per no trencar amb la dinàmica de l'ajuntament i seguir desenvolupant els projectes previstos. De les 50 accions que es van presentar a l'inici de la nova etapa, se n'ha desplegat un 50%, si bé el govern recorda que hi havia projectes pensats més enllà dels dos anys restants de legislatura.

La política municipal del matrimoni Esquerra - PDeCAT s'ha basat en tres elements bàsics: la promoció econòmica, els serveis a les persones i la sostenibilitat.  

En promoció econòmica, han destacat el Pla d’Acció Comercial, l’aposta per la formació i l’impuls als polígons industrials del municipi. 

En servei a les persones, hi destaca la millora en equipaments com l'aparcament de Llafranc, les obres de Can Genís o la rehabilitació del dipòsit de l’aigua de la torre de Can Mario. Destaquen també les propostes socials, com l'impuls al nou programa de beques extraescolars. 

Les millores en sostenibilitat tenen com a eix central el Pla Director de la bicicleta o l'aposta per les vies verdes. L'assignatura pendent del govern és trobar una nova estratègia de sensibilització per acabar amb l'acomulació de trastos a la via pública, ja que les polítiques empreses durant els darrers mesos no han aconseguit acabar amb el problema. Apunten que tenir càmares de videovigilància o una deixalleria a l'abast de la gent, són possibles solucions.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política