El Consorci de Solius critica que la Generalitat no vol assumir la postclausura de Solius

Ens trobem davant de l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro, perquè aquest va ser l'espai on es va celebrar la primera reunió del Consorci de Solius després que la planta de compostatge de l'abocador de Solius s'hagi tancat, obeint la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. I també la primera reunió des que les instal·lacions només funcionen com a punt de transferència de residus a altres abocadors.

Segons ens informen des de l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro, la conclusió és que no es va arribar a un acord clar després d'aquesta primera reunió: Els ajuntaments admeten que hauran d'apujar taxes pel tancament de Solius i critiquen que la Generalitat es tanqui en banda i els vulgui fer pagar tots els costos postclausura (un manteniment que per llei es fixa en 30 anys).

El Consorci de Solius, conformat pels municipis afectats, demana agilitzar els tràmits per tal que estigui llesta la nova autorització ambiental, que permetria gestionar la postclausura de l'abocador i reobrir la planta de compostatge. Amb tot plegat, els cinc municipis del Consorci es troben estudiant si la via judicial tindria recorregut per defensar la seva postura. Destaquen que, tot plegat, ho lluiten perquè el ciutadà serà el primer afectat per l'augment de les taxes per fer front a les despeses en qüestió.

Entre tota la qüestió, també es troba la mirada de la plataforma Salvem Solius. La qual rebutja que el complex es faci servir com a planta de transferència. En aquest sentit, ja ha anunciat que també impugnarà la nova autorització ambiental, si cal, portant de nou l'afer als tribunals.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política