Palamós recolza declarar la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera

Palamós

Data: 19/09/2018

Palamós s'uneix per unanimitat a la petició perquè la Unesco declari la Costa Brava reserva de la biosfera. El ple va votar una moció a instàncies de la Diputació de Girona per fer possible aquest nomenament que implicaria importants canvis en la gestió del territori i la seva relació amb el desenvolupament econòmic.

Precisament aquest punt és el que tota l'oposició va posar damunt la taula per demanar al Govern un esforç per definir objectius, estratègies i polítiques concretes que ajudi a que l'aprovació d'aquest punt no quedi en paper mullat.

La regidora no adscrita, Vanessa Mànyic, tot i votar a favor de la moció va alertar que de tirar-se endavant la reserva podria tenir conseqüències sobre la indústria del turisme i els creuers. Unes conseqüències que en un sentir diferent també va posar damunt la taula el regidor de la CUP, Joan Bohigas, que va advertir que la Reserva de la Biosfera va en sentit contrari als projectes urbanístics que s'estan tirant endavant a la Costa Brava.

Des de JxSJP i el PSC van advertir que aprovar aquesta moció ha d'implicar un canvi estructural en la gestió del territori que cal treballar amb diferents agents i sobretot creure-se'l

El govern bipartit ERC-PdeCAT va recollir el guant de l'oposició i es va comprometre a treballar de forma conjunta per fer possible que la reserva de la biosfera sigui una realitat.

Els Segadors clou l'aprovació dels Jardins 1O

En un altre ordre de coses el ple municipal va aprovar la denominació dels jardins del passeig com a Jardins 1 d'Octubre. Una aprovació que va comptar amb l'abstenció del PSC, excepte la regidora Glòria Prim que hi va votar a favor amb l'acord dels seus companys de grup municipal.

L'aprovació d'aquesta mesura de record al Referèndum de l'1 d'Octubre va provocar l'alegria del públic assistent al ple i la irrupció, d'una tenora  que va fer cantar els Segadors en una performance quadrada mil·limètricament amb el moment final de la votació.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política