Palamós aprova el pressupost per al 2023 de 31,7 milions d'euros

Palamós

Data: 23/11/2022

L'Ajuntament de Palamós ha aprovat inicialment el pressupost per a l'exercici de l'any 2023. Els comptes ascendeixen als 31,7 milions d'euros, xifra que suposa un increment de 6,5 milions d'euros respecte a l'actual.

El pressupost de l'Ajuntament de Palamós per al 2023 és de 31,7 milions d'euros, i si es fa la comparativa, s'incrementa en un 26% respecte al document vigent. La variació, en major mesura, recau en tres grans projectes urbanístics, que en total sumen una despesa de 5 milions. En concret, fan referència a les obres de la segona fase del nucli de la Fosca, l'arranjament d'una part del barri de la Platja i la reforma del sector de la Rutlla Alta.

Després d'anunciar la congelació de les ordenances fiscals, per no estrènyer encara més el cinturó als ciutadans, així com l'increment de les despeses, tals com el cost de l'energia i l'augment salarial dels treballadors públics, des de la regidoria de Serveis Econòmics ha anunciat la dificultat per tirar endavant els comptes. Tot i això, han remarcat el seu accentuat caràcter social.

Amb majoria absoluta en el plenari, l'equip de govern (ERC) ja sabia quin seria el desenllaç. Els grups a l'oposició de Junts, el PSC i Ciutadans hi van votar en contra, segons els seus representants, per "manca de consens" i "unes propostes continuistes". Es va desmarcar la CUP, qui va optar per l'abstenció. De fet, la formació anticapitalista va al·legar "no endeutar el consistori, sobretot, en any electoral".

En el capítol d'inversions, més enllà dels tres grans projectes urbanístics, també hi consten millores per a l'estalvi energètic dels equipaments municipals o l'asfaltatge de l'Avinguda 11 de setembre. Pel que fa a les despeses, uns 11,3 milions d'euros van destinats al salari del personal.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política