Sais declara per una "querella política" i nega que desobeís o prevariqués

La Bisbal d'Empordà

Data: 01/04/2019

Intervé: Lluís Sais, Alcalde de La Bisbal

Ni hi va haver prevaricació ni hi va haver desobediència i el procés judicial és polític. Amb aquesta contundència l'Alcalde de La Bisbal, Lluís Sais, s'ha presentat davant dels jutjats de la capital comarcal per respondre a la querella de la Fiscalia per haver autoritzat la cessió de locals municipals durant el Referèndum de l'1O.

Sais ha arribat als jutjats acompanyat del seu advocat, Joan Cañada, i recolzat per desenes de persones que l'han aplaudit a l'arribar-hi entre copets d'ànims i crits de "no estàs sol". Entre les persones que l'han racolzat hi havia membres del seu equip de govern (ERC-CUP-ICV); alcaldes com Carme Güell de Corçà; Carles Salgas de Mont-Ras; Josep Maria Rufí de Torroella o Ignasi Sabater de Verges, entre d'altrs. També el President del Consell Comarcal, Joan Català i el diputat d'ERC al Congrés, Joan Margall.

Rebutja respondre a la Fiscalia

El batlle ha rebutjat respondre a les preguntes de la Fiscalia i només ha contestat al seu advocat, que l'ha encaminat a desmuntar el relat acusatori, que veu en l'actitud de l'Alcalde prevaricació i desobediència per haver signat la cessió de locals municipals pel Referèndum declarat il·legal per l'Estat. Sais s'ha defensat dient que ni té les claus dels locals que van ser electorals ni les votacions havien estat il·legalitzades quan va autoritzar la cessió dels col·legis.

La querella contra Sais és la segona a les Comarques Gironines contra un alcalde per aquesta qüestió. També l'ha rebut el de Castelló d'Empúries, Salvi Güell;  tot i que diversorsbatlles, el propi Sais també, havien declarat anteriorment com a investigats per aquesta qüestió. Una qüestió per la qual el batlle de Palafrugell, Josep Piferrer, ha estat absolt.
 

Notícies relacionades

Lluís Sais sobre la querella per l'1-O: "No crec que hagi comès cap delicte" (14-03-2019)
La Fiscalia arxiva la demanda contra l'Alcalde de Palafrugell Josep Piferrer per l'1O (14-03-2019)
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política