Sant Feliu commemora el 25N amb un discurs sobre les violències masclistes

Sant Feliu de Guíxols celebra el 25N amb un discurs llegit per la regidora d'Igualtat, Laura Serrano, a la plaça del Mercat davant de l'Ajuntament. Aquest darrer any, les treballadores socials de l'àrea d'Acció social del municipi han atès 179 dones per violència masclista. 35 dones més que l'any passat.

Amb motiu del 25N, avui s'ha llegit en multitud de places dels pobles i ciutats d'arreu la declaració institucional sobre l'eliminació de la violència envers les dones.

En el cas de Sant Feliu de Guíxols, el manifest s'ha dut a terme per la regidora d'igualtat, Laura Serrano, acompanyada de l'alcalde i altres membres,  a les 12 del migdia a la plaça de Mercat, convocant així a la ciutadania a concentrar-se per commemorar aquest dia, i que s'espera que en un futur, ja no hi hagi de ser ni sigui necessari.

Durant el discurs, s'ha parlat sobre les agressions, que en la majoria de casos, no les comet una persona desconeguda en un espai públic. També s'ha parlat de deixar d'assenyalar, responsabilitzar i culpabilitzar a les víctimes per fets com en quin lloc estaven, com anaven vestides, què havien consumit o si anaven soles.

D'elles, un 38% ha posat una denúncia, i a un 19% li han concedit una ordre d'allunyament contra el seu agressor, i la casa d'acollida ha estat el recurs per a 5 d'aquestes dones.

Durant l'acte, també s'ha comentat que fa molts anys que els moviments feministes s'han rebel·lat contra el poder patriarcal i han alçat la veu per assenyalar les causes i les conseqüències de la violència de gènere.

Finalment, l'acte s'ha clausurat, doncs, amb una actuació musical i teatral dels alumnes de l'Institut Sant Elm.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política