Millora de l'enllumenat públic del sector de Sant Joan

Millora de l'enllumenat públic del sector de Sant Joan
Palamós

Data: 12/09/2018

Aquesta setmana s'ha posat en marxa el projecte de renovació de l’enllumenat públic de diversos carrers del sector de Sant Joan. Les tasques son a càrrec d'una empresa especialitzada i s'han iniciat amb les feines de retirada dels antics fanals i l'obertura de rases per a la canalització de les línies elèctriques.

El projecte ha estat redactat pels Serveis Tècnics de l'Ajuntament de Palamós i permet la renovació de la totalitat de les lluminàries dels carrers de Josep Carbó i Vidal, del Mas Fonellar, del Mas Codolet, i de Mossèn Miquel Joanola i Marés. També s'inclou el tram del carrer de Pau Casals, comprès entre l'avinguda d'Àngel Guimerà i el carrer de Llevant; el de la Rutlla Alta, entre el carrer de Josep Carbó i Vidal i la Ronda de l'Est; i per últim també el camí Vell de la Fosca, entre carrer Illes Formigues i Camí de Cap de Planes.

Substitució de 37 punts de llum
En total es canvien un total de 37 punts de llum de diversos models que han quedat desfasats pel que fa a la tecnologia i eficàcia, per noves lluminàries tipus Led molt més eficients. En el tram del carrer de Pau Casals les lluminàries es col·locaran en quatre columnes noves que substituiran les actuals. A banda també es renovaran les línies elèctriques d’alimentació d’aquestes llums per adaptar-les a la normativa vigent, que passaran a ubicar-se trenades per façana o soterrades i canalitzades quan coincideixi amb els encreuaments de carrers. L'import d'aquest projecte és de 37.035,91€, mentre que el seu termini d’execució s'ha fixat en unes tres setmanes.

Més eficàcia i més estalvi energètic
Amb el nou sistema es millorarà la lluminositat dels carrers i en conseqüència el confort i la seguretat de veïns i vianants. Amb les noves lluminàries també s'aconsegueix una reducció del 65% del consum elèctric anual amb el conseqüent estalvi econòmic i la disminució de l'emissió de CO 2 a l'atmosfera. En els darrers anys l'Ajuntament de Palamós ha anat desenvolupant un projecte de renovació i millora de l'enllumenat públic del municipi, que s'ha anat executant en diversos barris carrers i places, amb l’objectiu de millorar la lluminositat d'aquests àmbits, adaptant els fanals a la normativa tècnica de baixa tensió i contaminació lluminosa, amb la disminució de la potència i amb un destacat estalvi energètic i de despesa econòmica.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Política