Josep Esteba substitueix a Bertrand Hallé com a Defensor del Ciutadà

Josep Esteba substitueix a Bertrand Hallé com a Defensor del Ciutadà
Palafrugell

Data: 28/03/2018

El Defensor del Ciutadà, Bertrand Hallé, va presentar la memòria de l’any 2017 el mateix dia que va deixar el seu càrrec institucional, el qual va iniciar a l’any 2012. A partir d’ara serà Josep Esteba, el qual havia estat regidor de l’ajuntament en diferents etapes, qui es converteixi en el segon Defensor del Ciutadà que tindrà el municipi de Palafrugell.

Pel que fa referència a la memòria del 2017 presentada pel Defensor es va destacar es van efectuar 57 actuacions, de les quals 40 han estat queixes, 15 consultes, 1 derivacions a altres institucions o al síndic de greuges de Catalunya i 1 actuació d’ofici. D’aquestes 40 queixes, 5 han tingut una  ecomanació explícita. D’altra banda, de les 57 actuacions totals, hi ha dues queixes sense resoldre: una de l’any 2015 i l’altra del 2016 i dues més de l’any 2016 i resoltes el 2017.

Al llarg del seu mandat que ha estat de 6 anys, el síndic palafrugellenc ha rebut 193 queixes i 148 consultes. Entre les principals conclusions recollides, es va insistir en la reclamació de fer més àgils les respostes de l’administració local, més transparència de cara al ciutadà i proposava nous criteris, com per exemple en l’autorització de l’ocupació de via pública o la comunicació entre àrees de l’ajuntament. A més a més, també va proposar el canvi de nom de la figura de Defensor del Ciutadà per la de Defensor de la Ciutadania.

Des de la seva creació, aquesta figura té com a funció defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques dels veïns de Palafrugell, per la qual cosa supervisa les activitats de l’Ajuntament de Palafrugell i els seus organismes autònoms. La seva funció s’exerceix amb independència i objectivitat, estudiant les queixes que se li presenten amb especial cura de la defensa dels drets dels infants, dels adolescents i de la gent gran.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política