Sant Feliu de Guíxols clama contra el masclisme

Intervenen: Laura Serrano, Regidora d'Igualtat; Clara Nualart, Colla Carnavalesca Uh Que Xungo; Marta Andújar, Colla Carnavalesca Castanyes Voladores; Clara de Blas, col·lectiu feminista Violetes

Han arribat a pas ferm per trencar tots els estereotips i dir alt i clar que és temps de sororitat i revolució feminista. Desenes de dones han sortit al carrer a Sant Feliu de Guíxols en una manifestació que ha recorregut el centre de la ciutat fins arribar a la plaça del mercat on s'han llegit els manifestos del 8M.

Els diferents textos que s'han escoltat han tingut un nexe comú. La denúncia de les diferents violències masclistes que pateixen les dones, i la reclamació d'una igualtat real i efectiva.

A l'hora de parlar de violències masclistes s'ha fet esment especialment a la pressió estètica. S'ha reivindicat la figura de Frida Khalo, que no es va plegar als estereotips de bellesa imperants.

Bona part de la pressió estètica i de comportament ve impulsada pel masclisme social. Pràctiques sovint imperceptibles i habituals que el feminisme ha vingut a desmuntar, començant pels contes de prínceps i princeses.

Un dels eixos de la vaga feminista ha estat les cures i les tasques de la llar, feines molt feminitzades a les que s'ha volgut recordar.

L'acte ha finalitzat amb la projecció del documental "Si parem les dones, parem el món", i també s'hi ha pogut escoltar la lletra de la cançó Allibera't que el grup de noies local, Kontrovèrsia ha escrit.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política