La Bisbal grava els pisos permanentment buits de grans tenidors

La Bisbal d'Empordà

Data: 01/10/2021

El ple aprova les ordenances fiscals amb un increment igual al de l'IPC 

L'Ajuntament de La Bisbal aplicarà un recàrrec del 50% a l'IBI a aquelles propietats amb més de 3 pisos permanentment buits. És un dels elements més destacats de les ordenances fiscals 2022 que s'han aprovat amb els vots de l'equip de govern. 

En línies generals les taxes augmenten un 2,7%, com ho ha fet el cost de la vida calculat a través de l'IPC. La novetat més destacada és el recàrrec a l'IBI per a grans tenidors. Són aquelles propietats amb més de 3 pisos buits durant dos anys. La mesura de gravar aquestes vivendes vol afavorir l'entrada al mercat de lloguer d'una borsa d'habitatge que pugui fer baixar preus i minimitzar l'emergència habitacional que viu la ciutat. 

Una altra element destacat és que la taxa d'ocupació de la via pública serà tres vegades superior a l'habitual sinó es comunica aquesta ocupació. 

L'oposició lamenta que augmenti la pressió fiscal


L'oposició va votar en contra de les ordenances fiscals ja que consideren que comporten un increment de la pressió fiscal en un moment d'encara crisi econòmica. A partir d'aquí, PSC, JxC i CaLB van posar accents diferents a les seves crítiques. 

Des del PSC creuen que s'ha perdut una nova oportunitat per fer unes taxes progressives. 

Des de JxC creuen que les taxes perjudiquen els bisbalencs i bisbalenques perquè hauran de pagar més impostos. 

TxLB va fer una esmena a la totalitat al recàrrec de l'IBI ja que entén que no és la política adequada per respondre a l'emergència habitacional. Qüestiona el topall per ser considerat gran tenidor i a més creu que qui ha de solucionar la manca d'habitatge ha de ser l'administració pública i no el privat. Xavier Dilmé també va carregar contra l'augment de les taxes, especialment en aquells aspectes relacionats amb el sector hostaler i comercial. 

Avantsala dels pressupostos


Per la seva banda  l'equip de Govern va indicar que intenta quadrar totes les necessitats d'una ciutat amb problemàtiques diverses. 

Els grups de l'oposició van anunciar que presentaran al·legacions al text. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política