El TSJC ordena col·locar la bandera espanyola a l'Ajuntament de La Bisbal

El TSJC ordena a l'Ajuntament de La Bisbal col·locar la bandera espanyola al balcó. Segons recull el Diari de Girona el tribunal desestima el recurs d'apel·lació del consistori contra una sentència que anava en la mateixa línia i el condemna a pagar les costes judicials que pugen a uns 1.500 euros.

El cas arrenca el 2013 quan la Delegació del Govern Espanyol va instar a l'Ajuntament a penjar la bandera bicolor al balcó però aquest en va fer cas omís. Dos anys més tard la demanda va arribar als jutjats.

La façana de l'Ajuntament de La Bisbal, de fet, fa molt temps que no té cap bandera i les dues que hi ha, la Senyera i la local, onegen en dos màstils a tocar de l'edifici però fora d'ell.

L'Estat entén, i el jutge li ha donat la raó, que amb aquesta argúcia tampoc es compleix la llei de banderes que obliga a què la bandera estatal onegi en un lloc preferencial de l'edifici.

L'alcalde Lluís Sais ha manifestat que no farà declaracions sobre el tema i per tant, a dia d'avui no es té noticia de si l'Ajuntament penjarà o no la bandera, però en el cas de que no sigui així, corre el risc de rebre una nova denúncia per no complir la resolució judicial. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política