La Junta de Tractament Penitenciari concedeix el tercer grau a Dolors Bassa

La Junta de Tractament Penitenciari concedeix el tercer grau a Dolors Bassa
Torroella de Montgrí

Data: 02/07/2020

La Junta de Tractament Penitenciari de Puig de les Basses, Wad Ras i Lledoners han proposat el tercer grau per a Dolors Bassa i la resta de membres del Govern de l'1-O i els activistes independentistes empresonats.

El règim de semillibertat haurà de ser confirmat pel Departament de Justícia en un termini màxim de dos mesos i pot ser recorregut.

La proposta de canvi de règim penitenciari per a Dolors Bassa, Carme Forcadell, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez s'ha votat per unanimitat i segons remarquen fonts del departament de Justícia per estrictes criteris tècnics.

Amb el tercer grau es flexibilitza l'empresonament de les preses i presos polítics que podran dormir a casa el cap de setmana.

Els sis membres del Govern de l'1O, l'expresidenta del Parlament cessada pel 155 i els activistes Jordi Sánchez i Jordi Cuixart van ser empresonats a entre 13 i 9 anys per sedició, desobediència i malversació de fons públics. Inicialment se'ls va concedir el segon grau penitenciari que es va flexibilitzar poc després en aplicació de l'article 100.2 que els permetia sortir unes hores a treballar. Ara la Junta de Tractament Penitenciari fa un pas més en la flexibilització de les penes concedint el tercer grau.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política