Radiografia dels resultats a les eleccions municipals al Baix Empordà

Baix Empordà

Data: 29/05/2023

Junts per Catalunya ha estat el partit amb més vots a la comarca del Baix Empordà, seguit d'ERC tot i que aquest últim ha patit una davallada en molts municipis. Entre les sorpreses hi ha l'entrada de Vox en alguns dels municipis com Platja d'Aro, Palamós i Palafrugell.

Aquest any les eleccions municipals han demostrat una davallada de la participació en totes les poblacions del Baix Empordà. Junts per Catalunya ha estat el partit amb més vots a la comarca del Baix Empordà, seguit d'ERC tot i que aquest últim ha patit una davallada en molts municipis . Entre les sorpreses hi ha l'entrada de Vox en algunes poblacions com Platja d'Aro, Palamós i Palafrugell.

Si concretem les dades, a Castell-Platja d'Aro i s'Agaró, el PSC encapçalat per Maurici Jiménez ha guanyat les eleccions, però amb sis regidors i ara li tocarà pactar per poder governar. De fet, l'alcalde en funcions no descarta formar un govern similar al d'aquest mandat. 

Pel que fa a Sant Feliu de Guíxols la victòria ha estat per Carles Motas líder de Tots per Sant Feliu Tots per Empordà que ha obtingut els mateixos regidors que les passades eleccions ,en concret 10. Ara faltarà veure si revalida el pacte amb el PSC.

A Palamós, en canvi, l'escenari és molt més diferent. ERC ha patit una caiguda important, i ha passat de tenir la majoria absoluta a tenir només 5 regidors. A més, ha entrat en força l'exalcaldessa Teresa Ferrés que enguany es presentava sota el paraigua Som-hi per Palamós i Sant Joan i ha aconseguit 4 regidors. Per tant, la incògnita rau en si ERC i Som-hi arribaran a un pacte o Ferrés preferirà arribar un acord amb el partit del qual formava part abans, el PSC. 

A Palafrugell ha guanyat una vegada més els socialistes amb nou regidors i ara Juli Fernández busca socis com Junts o Som Gent del Poble SGdP per governar.

A Calonge ha guanyat el partit de Junts del fins ara alcalde Jordi Soler, amb sis regidors seguit d'ERC amb 4. Aquí destaca el descens del PSC que actualment formava part del govern que passa de tres a dos regidors.

A Begur ha guanyat la Maite Selva de Junts amb cinc regidors que fins ara governava el municipi amb un acord amb Tots per Begur Esclanyà Tots Empordà . En canvi, descens d'ERC que passa de ser el partit més votat a les eleccions del 2019 amb tres regidors a obtenir ara només un regidor.

A Santa Cristina d'Aro sorpresa amb la davallada significativa d'ERC que passa de sis regidors a dos i guanya Tots per Santa Cristina d'Aro Tots Empordà amb sis regidors. Un partit que es presentava per primera vegada al municipi amb Josep Xifre al capdavant.

A Torroella de Montgrí el guanyador ha estat un any més el partit UPM que encapçala en Jordi Colomí amb sis regidors, però la segona força en comptes d'esquerra passa a ser Compromís amb Torroella i l'Estartit-Ara pacte local.

Finalment, a la capital de la comarca, a la Bisbal d'Empordà ERC torna a ser la força més votada però perd dos regidors. A més, la Cup tot i mantenir-se amb tres regidors es queda com a tercera força i els socialistes passen a ser els segons més votats a la vila.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política