Palafrugell aprova els pressupostos amb el 'No' en bloc de tota l'oposició

Palafrugell

Data: 26/11/2020

INTERVENEN: Juli Fernández, PSC // Alfons Rius, En Comú Podem // Joan Farré, Ciutadans 

Palafrugell va aprovar aquesta setmana el seu pressupost per a l'any vinent. Les arques municipals comptaran amb 41 milions d'euros per afrontar el 2021. Destaquen 2 milions d'euros d'un conveni de finançament per a Palafrugell Gent Gran i l'increment del 6,14% respecte l'any anterior en l'àrea de Benestrar Social, per tal de fer front a la crisi de la Covid-19. 

A més, entre les principals inversions hi ha 642.000 euros per a la nova museografia del Museu del Suro, 360.000 euros destinats a la nova enoteca del mateix museu, 305.000 euros per al carril bici de l'autovia cap a Calella i Llafranc, o uns 500.000 euros de millores diverses dels carrers. 

Més enllà dels dotze vots favorables del govern d'Esquerra, Som Gent del Poble i Junts; PSC, En Comú Podem i Ciutadans van votar en bloc que 'no'

Els socialistes, formació majoritària a l'oposició , van criticar la falta de partides específiques destinades a combatre la pandèmia a nivell socioeconòmic. Entre altres també van observar massa despesa en l'àmbit del personal, un increment de l'endeutament, i manca d'inversió en els barris. 

En Comú Podem, mentrestant, va trobar a faltar que s'escoltessin les seves propostes al capítol d'inversions i van demanar tocar el romanent de tresoreria, ara que els ajuntaments tenen permís per a fer-ho, per a fer uns pressupostos més ambiciosos. 

Per acabar, si bé Ciutadans va rebre bé les inversions en línies generals, van criticar que els comptes fessin com si la pandèmia no existís i no s'ajustessin a la realitat. 

Paral·lelament al pressupost, la intenció del govern és dissenyar un pla de xoc de cara al primer trimestre de 2021 amb l'ús del romanent per donar suport a tots aquells sectors que han vist mancades les seves activitats durant la pandèmia. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política