La Fiscalia es mostra contrària al permís de Dolors Bassa

Torroella de Montgrí

Data: 03/03/2020

La Fiscalia s'oposa al permís que permet a Dolors Bassa sortir tres dies a la setmana del centre penintenciari de Puig de les Basses per tenir cura de la seva mare. D'aquesta manera el ministeri públic defensa una posició semblant a la que ja havia mostrat amb els permisos de Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Carme Forcadell i Joaquim Forn. 

En el cas de l'exconsellera de Torroella de Montgrí, la Fiscalia argumenta que Bassa, a diferència de bona part dels reclusos, té la capacitat econòmica per contractar una persona que pugui assistir la seva mare. A més, afegeix que tenir els pares grans i amb un estat delicat de salut no és suficient motiu si es té en compte que molts presos es troben en situacions similars i no per això gaudeixen de l'aplicació de l'article 100.2. 

Encara basant els seus arguments en el motiu del permís, la Fiscalia defensa que les cures de la mare no tenen una relació directa amb el motiu pel que està complint la condemna i que, per tant, no hauria de formar part del tractament penitenciari. Tot plegat, conclou, es veu com una estratègia del Govern català per deixar la sentència del passat octubre "buida de contingut". 

La setmana passada el fiscal en cap de Catalunya, Francisco Bañeres, ja va afirmar que aquests permisos no són freqüents en penes llargues i que per poder acceptar-los, els presos haurien d'haver mostrat penediment i voluntat de no tornar a cometre els delictes pels que han estat processats. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política