Calonge i Sant Antoni identifica els indrets de l'1-O amb una placa commemorativa

Intervé: Albert Ros

Un any després de l'1-O els nervis i la tensió d'aquella jornada han deixat pas a la reivindicació festiva del dia en què 2.888 calongins i calongines van exercir el seu dret a vot desobeïnt la prohibició de l'Estat.

Calonge i Sant Antoni va commemorar el Referèndum d'Autodeterminació amb diversos actes simbòlics. Un d'ells va ser la descoberta de dues plaques als indrets on desenes de calongins i calongines van exercir el seu dret a vot i van protegir urnes i paperetes la vigília de la votació. El Teatre Mundet de Sant Antoni i el Pavelló de Calonge recorden aquella efemèride i a més la plaça del centre esportiu s'ha batejat amb el nom d'1 d'Octubre.

Més enllà de la placa que físicament recordarà la jornada de votació, es va fer un dinar popular i es va projectar diferents vídeos de tot el que va passar en aquella joranda històrica.

A les onze del matí una concentració de vehicles va sortir del Passeig d'Hivern de Calonge fins al passeig marítim de Sant Antoni. Al mirador de l'amistat es va llegir un manifest i es va descobrir la placa 1O davant el Teatre Mundet. La comitiva va tornar cap a Calonge per descobrir la mateixa placa al pavelló i fer un dinar popular i gaudir de diverses actuacions musicals, entre elles el retorn de l'alter-ego de Di-Versiones, Fest-te Fotre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política