El Consell Comarcal preveu un pressupost de 28 milions d’euros per a l’any vinent

La Bisbal d'Empordà

Data: 14/12/2022

El Consell Comarcal del Baix Empordà va presentar ahir el projecte de pressupost per al 2023. L'import ascendeix a més de 28 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 5,7% respecte a l'exercici anterior. Els pressupostos es votaran el proper 19 de desembre en sessió plenària.

Aquest passat dimarts, es va presentar el projecte de pressupost general del Consell Comarcal del Baix Empordà per a l'exercici 2023.

El pressupost que es proposa ascendeix a 28.790.000,00 €, la qual cosa suposa un increment de 1.553.416,58 €, és a dir un 5,7% més pel que fa al pressupost inicial de l'exercici anterior. Aquest increment respon al fet de donar cobertura a les necessitats especials esdevingudes de la crisi sanitària i social en què estem immersos.

El president, Joan Manel Loureiro, també ha explicat que s'han doblat els serveis i convenis que s'ofereixen als ajuntaments al llarg dels darrers 4 anys. Així mateix, ha volgut remarcar la feina que s'ha fet des de l'àrea de recursos humans en el que s'ha desenvolupat el pla d'estabilitazció de servei on s'han aconseguit crear 123 places fixes a l'ens, millorant d'aquesta manera el servei que s'ofereix als ajuntaments.

Per la seva banda el vicepresident primer, Xavier Dilmé, ha fet una reflexió al voltant de les àrees de turisme i promoció econòmica.

Per la part de turisme ha posat l'accent sobre la col·laboració público-privada, que vol continuar-se treballant. De fet, es contempla a principis d'any de fer una jornada de reflexió de turisme així com refermar el pla de col·laboració público-privada, tot sota la marca Empordà.

Pel que fa a promoció econòmica vol ampliar-se la xarxa Arrelem a tota la comarca, recuperar el saló de l'ensenyament del Baix Empordà, així com la voluntat de seguir treballant en la promoció de sòl industrial mitjançant l'oficina de polígons industrials.

El conseller comarcal Manel Vallès ha parlat de la tasca que es desenvolupa des de l'àrea d'ensenyament i del seu valor social.

El pressupost del 2023 està pensat per impulsar la comarca en un moment en què encara es viuen les conseqüències de la crisi sanitària, econòmica i social generades per la pandèmia, l'impacte de la Guerra d'Ucraïna i els efectes dels fenòmens meteorològics que sovintegen com les inundacions, els incendis o la passada pedregada a la zona de l'Empordanet.

Aquest projecte serà l'objecte de la sessió plenària del proper dilluns 19 de desembre, per poder-se aprovar inicialment si s'escau.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política