Els municipis s’adhereixen al manifest unitari del món local català #aturemelcovid19

Els municipis s’adhereixen al manifest unitari del món local català #aturemelcovid19
ACTUALITZAT (26/03 10:50h)

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro s’ha adherit al manifest unitari que exposa la posició i les demandes del món local català davant l’actual moment de dificultat arran de l’emergència sanitària que es viu per la pandèmia del coronavirus Covid-19. El manifest, #aturemelcovid19, ha estat impulsat per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i entre les demandes hi ha el confinament efectiu, alhora que posa l’accent en les eines, recursos i decisions necessàries per salvar la salut de les persones, especialment les més vulnerables, les empreses i els pobles i ciutats de Catalunya. L’adhesió al manifest s’ha fet per decret d’alcaldia i es donarà compte en el proper ple municipal.

Calonge i Sant Antoni se suma també a la petició del món local d'unir esforços i fer un front comú per aturar la pandèmia provocada pel Covid-19. L'alcalde de Calonge i Sant Antoni, Miquel Bell-lloch, ha signat el decret d'adhesió al "Manifest dels ens locals davant la crisi del Coronavirus", promogut per l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació de Micropobles de Catalunya. Aquest manifest reclama que, davant l'actual situació de pandèmia pel Covid-19, s'aixequin les restriccions que limiten l'autonomia municipal i s'obrin noves línies de suport per fer front a la crisi i s'apliqui un confinament estricte de la població.

El manifest comença insistint a la ciutadania que compleixi les indicacions de les institucions i autoritats sanitàries per tallar la cadena de transmissió del virus mitjançant un confinament estricte i efectiu i fixa com a prioritat central a curt termini “la salut de les persones, en especial les més vulnerables al virus, i l'adequació de les infraestructures sanitàries”.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política