L’ANC es manifesta per donar suport a Torra davant el procés d’inhabilitació

L’ANC es manifesta per donar suport a Torra davant el procés d’inhabilitació
Palafrugell

Data: 17/09/2020

INTERVÉ: Mercè Rovira, coordinadora de l'assamblea ANC del Baix Empordà

L'ANC ha convocat avui una concentració per donar suport al president de la Generalitat davant el procés d'inhabilitació. Els independentistes del Baix Empordà s'han concentrat aquest dijous al Far de Sant Sebastià per protestar contra l'ordre del TSJC que ordena a Quim Torra a treure la pancarta a favor de la llibertat dels presos polítics. La notificació del Tribunal donava a Torra un termini de 48 hores per retirar la pancarta penjada al balcó del Palau de la Generalitat. "No podem cedir", així ho afirmava el president de la Generalitat, que es va negar a fer-ho apel·lant a la llibertat d'expressió i haurà d'anar a judici acusat desobediència de la justícia espanyola.

L'ANC ha convocat la concentració per donar suport a Torra que ha assistit aquest dijous en una visita al Tribunal Suprem per defensar la seva legitimitat com a president de la Generalitat de Catalunya. Els independentistes volen demostrar la seva indignació davant la situació i pretén organitzar més concentracions per reivindicar la voluntat del poble català i defensar un dels drets humans com ho és la llibertat d'expressió.

Els arguments de la defensa de Torra són clars i acusen el tribunal de falta d'imparcialitat. Tres dels seus components van formar part, també, del tribunal que va condemnar part del Govern, Carme Forcadell, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart pel referèndum de l'1-O del 2017. Torra és el tercer president dels últims quatre anys que cau en mans de la justícia espanyola i que té en joc el seu càrrec institucional i l'ANC no es vol quedar de braços plegats.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política