Platja d'Aro aprova un conveni amb la Generalitat per la construcció de l'Escola Fanals

L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha aprovat un conveni de col·laboració amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya per a la nova construcció de l'Escola Fanals d'Aro al municipi. Amb aquesta aprovació, Platja d'Aro comença a veure la llum del projecte de creació d'aquesta nova escola, que fa tants anys que esperen.

El plantejament aprovat ja té data que l'escola pugui entrar en funcionament. Serà a finals de l'any 2020, per tant, els alumnes ja podran gaudir del nou centre el curs 20-21. Actualment realitzen les classes en barracons.

El conveni que el plenari ha aprovat per unanimitat ha estat redactat pel departament d'educació de la Generalitat i està previst que el signi el conseller d'educació, de manera que tindrà la mateixa viabilitat que l'Escola Vall d'Aro.

La ubicació escollida de la nova escola, a la urbanització Dalmau, és optima des de tots els punts de vista i, a més, el POUM ja preveia que fos de nous equipaments. Els terrenys en qüestió, de 10.000 metres quadrats, destaquen per la seva fàcil accessibilitat tant per vehicles com per vianants, per estar situats a la zona on hi resideix més densitat de persones empadronades al municipi, per comptar amb un entorn privilegiat de zona boscosa i, a més, ser un lloc que ofereix la possibilitat de creixement de tota mena.

L'Ajuntament és l'encarregat d'aprovar, licitar, adjudicar i fer el seguiment d'aquesta obra, que s'espera tenir una durada d'entre un i dos anys, i que puja a 3 milions i mig. Un cop acabada i pagada pel consistori, la Generalitat en compensarà el 50% amb tres pagaments únics.

Tot i haver estat aprovada per unanimitat, l'oposició ha posat sobre la taula una sèrie de petits inconvenients que pot tenir el projecte, com el fet que la Generalitat encara no tingui els pressupostos aprovats, o que no s'hagi aconseguit que financin la totalitat de l'equipament. Defensen que el consistori no ha aconseguit expressar la prioritat que necessiten projectes com aquest al municipi.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política